Hovězí dušené na houbách

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • hovězího masa s kýty 400 g
  • tuku 40 g
  • cibule 60 g
  • čerstvích nebo 30 g sušených hub 100 g
  • sůl
  • lžička sladké papriky
  • mletý pepř
  • hladké mouky 10 g

Postup

1 Omyté hovězí nakrájíme na plátky a trochu naklepeme. Na rozpuštěném tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme plátky a po obou stranách opečeme. Čerstvé houby opereme, rozkrájíme, přidáme k masu, osolíme, posypeme sladkou paprikou, mletým pepřem a přikryté dusíme ve vlastní šťávě. Občas podlijeme horkou vodou. Podušené maso zaprášíme moukou a dodusíme. Podáváme s rýží.

Mohlo by Vás zajímat

Pravý hospodský hovězí guláš
cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. P...
 · 00:30
Anglický roastbeef
Maso zbavíme loje a odblaníme. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách prudčeji opečeme. ...
 · 01:00
Hovězí na pepři
Hovězí maso osušíme, odblaníme, silně posolíme (cibule je sladká) a pečlivě obalíme v pepři. Pepřem nešetřit. V kastrolu na kamnech rozpálíme ole...
 · 00:03
Klasická svíčková podle Dalibora Navrátila
Mrkev, cibuli, celer, petržel nastrouháme na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřejeme třetinu másla a osmahneme v něm zeleninu. Zelenina se nemá ...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...