Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Hovězí maso > Hovězí gulášek
 

Hovězí gulášek

Hovězí gulášek
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
8
Počet zobrazení
509x
Autor: neuveden

SUROVINY

POSTUP

Hovězí maso - nejlépe kližka nebo přední bez kosti(může být i trochu lojovaté), cibule-množství asi stejně nebo o 0,25 více než masa, palice česneku, sůl, pepř, chilli, sladká paprika, drcený kmín, majoránka, asi 3 rajská jablíčka, tři normální papriky- každá jiná pro barvu, trochu hladké mouky a olej nebo sádlo.
postup : oloupe se cibule, česnek. Do většího hrnce dáme rozpálit olej nebo sádlo, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a smažíme, já do zlatova ne dohněda. Pak dám nadrobno nasekaný česnek, jen ho nechám líznou a přidám nakrájené maso na kostky, radši větší, nechám opéci a přitom přidávám koření, nejdříve drcený kmín a trochu sladké papriky, sůl a pepř. Nechám maso, aby se zatáhlo a přidám nakrájenou barevnou papriku a na měsíčky nakrájené rajské. Zase to zamíchám a přileju horkou vodu a té musí být asi cm nad maso. Pak to nechám přejít varem a stáhnu plamen na minimum. Pak to několikrát promíchám a nechám vařit - pomalu- až bude maso měkké. Přilívám vodu, aby se to nepřipálilo. Když je maso měkké, tak si připravím z hladké mouky a vody, tzv. závrtku. Dám tam taky trochu soli, aby se nesrazila. Pořádně rozmíchám a pak pomalu naleju do vroucího guláše a míchám, aby se to nepřipálilo. Stáhnu plamen a nechám asi 15-20 minut probublávat, musíš občas míchat, aby se to nechytlo. Pak si připravím trochu oleje nebo rozpustím sádlo a do toho dál lžičku sladké a trochu pálivé papriky nebo chilli, podle chuti, jak si zvyklý. To rozmíchám v misce a naleju do guláše, udělá to supr oka. Přidám hrst rozemnuté majoránky a nechám asi minutu probublat, přitom zkusím chuť a po případě dokořením solí a pepřem a je hotovo.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE


Zdeněk Bradáč
29.12.2018 04:14:33

ANO,ANO,super recept.Jeden z mála co se mi líbí(byl jsem devátý na mistrovstv Evropy ve vaření guláše v Maďarsku)Pouze bych už nedělal konečnou papriku,ale da bych o polovinu větší dávku kotányi papriky už do základu a asi třikrát bych vydusil základ až na tuk.Guláš má být rudý a ne světlehnědý.

Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.