Hovězí jazyk v hrnci

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Hovězí jazyk
  • dvě cibule
  • hřebíček
  • bouquet garni (svazeček petrželky
  • tymiánu
  • bobkového listu a česneku)
  • tři mrkve

Postup

1 Jazyk odmočíme ve studené vodě. Do cibulí nabodáme hřebíčky a vložíme do hrnce spolu s bouquet garni a mrkví. Pomalu přivedeme k varu a necháme pobublávat. Pak jazyk vyjmeme, opláchneme studenou vodou a oloupeme. Nakrájíme jej tence a rozložíme na mísu s vařenou zeleninou. Hrubá sůl, jemná francouzská hořčice a olej posune pokrm tam, kam patří podle názvu. Vývar schováme na polévku. Francouz by k tomu pojídal bílou veku a pil červené víno.

Mohlo by Vás zajímat

Pravý hospodský hovězí guláš
cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. P...
 · 00:30
Anglický roastbeef
Maso zbavíme loje a odblaníme. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách prudčeji opečeme. ...
 · 01:00
Hovězí na pepři
Hovězí maso osušíme, odblaníme, silně posolíme (cibule je sladká) a pečlivě obalíme v pepři. Pepřem nešetřit. V kastrolu na kamnech rozpálíme ole...
 · 00:03
Klasická svíčková podle Dalibora Navrátila
Mrkev, cibuli, celer, petržel nastrouháme na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřejeme třetinu másla a osmahneme v něm zeleninu. Zelenina se nemá ...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...