Hovězí nudličky se žampióny

0 hodnocení01:30
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • plechovka - sterilované žampióny 1
  • hovězí zadní maso 600 g
  • podle chuti:
  • kmín
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • podle potřeby:
  • voda
  • olej

Postup

1 Hovězí zadní omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Poté maso naklepeme a nakrájíme na nudličky.
2 Cibuli oloupeme, omyjeme a nasekáme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli orestujeme, přidáme nakrájené hovězí a opékáme ze všech stran. Nakonec maso osolíme, opepříme a pokmínujeme.
3 Maso podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení kontrolujeme množství vody, aby se maso nepřipálilo.
4 Až je maso měkké, přidáme sterilované žampióny a společně dusíme zhruba 5 minut.
5 Hovězí nudličky se žampióny podáváme s dušenou rýží a zeleninou.

Poznámka

Recept na dušené hovězí maso, které nejlépe chutná s rýží.

Mohlo by Vás zajímat

Pravý hospodský hovězí guláš
cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. P...
 · 00:30
Anglický roastbeef
Maso zbavíme loje a odblaníme. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách prudčeji opečeme. ...
 · 01:00
Hovězí na pepři
Hovězí maso osušíme, odblaníme, silně posolíme (cibule je sladká) a pečlivě obalíme v pepři. Pepřem nešetřit. V kastrolu na kamnech rozpálíme ole...
 · 00:03
Klasická svíčková podle Dalibora Navrátila
Mrkev, cibuli, celer, petržel nastrouháme na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřejeme třetinu másla a osmahneme v něm zeleninu. Zelenina se nemá ...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...