Hovězí pečeně se smetanovými šťouchanými bramborami

Hovězí pečeně se smetanovými šťouchanými bramborami
0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Potřebujeme:
  • zadního hovězího 500 g
  • sladkého hrášku 100 g
  • hroznového vína 100 g
  • olivový olej Bertolli Classico
  • oloupaných brambor 800 g
  • Ramy Cremefine Zakysaného krému 50 g
  • vody 750 ml
  • Knorr Vepřové šťávy 2 balení
  • sušený zelený pepř a Knorr Tmavá jíška

Postup

1 Postup přípravy: Hovězí maso osolíme, opečeme, podlijeme studenou vodou. Přidáme kuličky zeleného pepře a dusíme do měkka. Uvařené brambory rozšťoucháme pomocí šťouchačky, vmícháme zakysaný krém a osolíme. Měkké maso vyjmeme, do výdusku vmícháme Knorr Vepřovou šťávu, Knorr Tmavou jíšku a společně asi 5 minut povaříme. Na oleji orestujeme na půlky krájená hrozna a očištěný sladký hrášek, ale spíše jen prohřejeme, aby nám pouze suroviny zesklovatěly. Teplé šťouchané brambory tvarujeme na talíř, přidáme plátky hovězího masa, ragů a podlijeme šťávou. Ozdobíme čerstvou bylinkou.

Mohlo by Vás zajímat

Pravý hospodský hovězí guláš
cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. P...
 · 00:30
Anglický roastbeef
Maso zbavíme loje a odblaníme. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách prudčeji opečeme. ...
 · 01:00
Hovězí na pepři
Hovězí maso osušíme, odblaníme, silně posolíme (cibule je sladká) a pečlivě obalíme v pepři. Pepřem nešetřit. V kastrolu na kamnech rozpálíme ole...
 · 00:03
Klasická svíčková podle Dalibora Navrátila
Mrkev, cibuli, celer, petržel nastrouháme na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřejeme třetinu másla a osmahneme v něm zeleninu. Zelenina se nemá ...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...