Hovězí řezy s pepřovou omáčkou

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • hovězí plátky 4
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • máslo
  • dcl bílého vína 1,5
  • šlehačka
  • – 0 0,2
  • dcl koňaku 4
  • citrónové šťávy 0,5 lžíce
  • hladká mouka

Postup

1 Plátky silně naklepeme, posypeme po každé straně špetkou soli a 2 špetičkami pepře a necháme v ledničce pod mrazákem 1 hodinu odpočívat. Do rozpáleného oleje naklademe plátky, opečeme po obou stranách doměkka (podle druhu masa 5-7 minut na jedné straně). Poté maso vyjmeme a dáme do tepla. Olej v pánvi vylijeme, přidáme 2 tenké plátky másla, necháme zpěnit, zalijeme vínem a tekutou šlehačkou, ve které jsme rozmíchali vidličkou 0,5 až 0,75 lžíce hladké mouky (nesmějí být žmolky!). Přidáme alkohol, dochutíme solí a citrónovou šťávou. Můžeme dát i kousek masoxu. Hotovou zálivkou řezy přeléváme. Příloha – bramborové hranolky nebo krokety.

Mohlo by Vás zajímat

Pravý hospodský hovězí guláš
cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. P...
 · 00:30
Anglický roastbeef
Maso zbavíme loje a odblaníme. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách prudčeji opečeme. ...
 · 01:00
Hovězí na pepři
Hovězí maso osušíme, odblaníme, silně posolíme (cibule je sladká) a pečlivě obalíme v pepři. Pepřem nešetřit. V kastrolu na kamnech rozpálíme ole...
 · 00:03
Klasická svíčková podle Dalibora Navrátila
Mrkev, cibuli, celer, petržel nastrouháme na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřejeme třetinu másla a osmahneme v něm zeleninu. Zelenina se nemá ...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...