Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Hovězí maso > Hovězí řezy s pepřovou omáčkou
 

Hovězí řezy s pepřovou omáčkou

Hovězí řezy s pepřovou omáčkou
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
966x
Autor: neuveden

SUROVINY

4 hovězí plátky
sůl
pepř
olej
máslo
1,5 dcl bílého vína
šlehačka
0,2 – 0
4 dcl koňaku
0,5 lžíce citrónové šťávy
hladká mouka

POSTUP

Plátky silně naklepeme, posypeme po každé straně špetkou soli a 2 špetičkami pepře a necháme v ledničce pod mrazákem 1 hodinu odpočívat. Do rozpáleného oleje naklademe plátky, opečeme po obou stranách doměkka (podle druhu masa 5-7 minut na jedné straně). Poté maso vyjmeme a dáme do tepla. Olej v pánvi vylijeme, přidáme 2 tenké plátky másla, necháme zpěnit, zalijeme vínem a tekutou šlehačkou, ve které jsme rozmíchali vidličkou 0,5 až 0,75 lžíce hladké mouky (nesmějí být žmolky!). Přidáme alkohol, dochutíme solí a citrónovou šťávou. Můžeme dát i kousek masoxu. Hotovou zálivkou řezy přeléváme. Příloha – bramborové hranolky nebo krokety.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.