Hovězí svíčková á la Stroganov

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • hovězí svíčkové (můžeme nahradit roštěncem) 1500 g
  • Dle potřeby sůl, pepř
  • oleje 100 g
  • cibule 150 g
  • žampiónů 300 g
  • šunky 80 g
  • sterilovaných okurek 50 g
  • červeného vína 100 ml
  • Jemného Kečupu HELLMANN´S 200 g
  • 33% smetany 200 ml

Postup

1 Hovězí svíčkovou nakrájíme na nudličky, ochutíme solí a pepřem orestujeme na oleji do zlatova, přidáme na hrubo krájenou cibuli a žampióny, vše dále restujeme. Zastříkneme červeným vínem. Poté přidáme kečup a zjemníme smetanou. Krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem. Podáváme sypané krájenou šunkou a okurkou na nudličky. Vhodná příloha je rýže nebo čerstvé křupavé pečivo.

Mohlo by Vás zajímat

Pravý hospodský hovězí guláš
cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. P...
 · 00:30
Anglický roastbeef
Maso zbavíme loje a odblaníme. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách prudčeji opečeme. ...
 · 01:00
Hovězí na pepři
Hovězí maso osušíme, odblaníme, silně posolíme (cibule je sladká) a pečlivě obalíme v pepři. Pepřem nešetřit. V kastrolu na kamnech rozpálíme ole...
 · 00:03
Klasická svíčková podle Dalibora Navrátila
Mrkev, cibuli, celer, petržel nastrouháme na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřejeme třetinu másla a osmahneme v něm zeleninu. Zelenina se nemá ...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...