Jirkův mňam guláš

0 hodnocení03:00
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Maso večer před vařením nakrájej na kostky a nech odležet v lednici přikryté. V den přípravy vyndej a posyp mletou paprikou.
2 Na sádle zpěň nakrájenou cibuli do zlatova. Přidej rajský protlak a zasmahni 4 - 5 minut při stálém míchání. Přidej maso a za občasného míchání smaž tak dlouho, dokud maso nezačne pouštět vlastní šťávu. Přidej sójovou omáčku, worchester, MAGGI Bujox, promíchej, přiklop a dus doměkka asi 2 hodiny na velmi mírném ohni. V případě nekvalitního masa, které nepustí moc šťávy, přidej trochu vývaru.
3 Ve 2 dcl MAGGI hovězího vývaru promíchej 2 slabé lžíce hladké mouky a přes sítko vlij do pokrmu. Promíchej, přidej zbylý vývar nebo trochu vody (lze i červené víno). Přidej na nudličky nakrájenou polovinu čerstvé červené papriky a na mírném ohni při občasném míchání nech provařit 30 - 40 minut.
4 Ke konci přidej mletý pepř, špetku majoránky, případně přisol a promíchej.

Poznámka

Příloha: Brambor, bramborový knedlík, rýže, těstoviny, chléb, knedlíky

Mohlo by Vás zajímat

Pravý hospodský hovězí guláš
cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. P...
 · 00:30
Hospodský guláš podle Zdeňka Polreicha- základní
MASO - na guláš je nejlepší kližka, protože se nerozpadá, případně jiné hovězí přední - plec nebo krk. Vždycky by se měl guláš vařit z jednoho dr...
Formanský guláš
Maso dusíme na paprikovém základě, do hotového guláše dáme podušenou anglickou slaninu nakrájenou na plátky a drcený celý pepř. Necháme v guláši ...
Kotlíkový guláš
Cibuli nakrájíme na kolečka, osmahneme na tuku. Zasypeme paprikou, moukou, osmahneme, přidáme kečup, zalijeme vodou, povaříme, osolíme a opepříme...
 · 00:30 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...