Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Hovězí maso > Kotlíkový guláš s noky
 

Kotlíkový guláš s noky

Kotlíkový guláš s noky
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
2331x
Autor: neuveden

SUROVINY

500 g hovězí maso
80 ml oleje
200 g cibule
20 g červené papriky
20 g soli
1 g kmínu
5 g česneku
600 g brambor
100 g paprikových lusků
800 g rajčat
Na nočky:
60 g mouky
1 ks vejce
2 g soli

POSTUP

Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci zahřejeme olej a necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli. Odstavíme z plotny a zaprášíme sladkou červenou paprikou. Rychle promícháme, přilijeme trochu vody a vaříme tak dlouho, dokud se voda nevyvaří. Dusíme ve vlastní šťávě, přidáme pokrájené maso, osolíme, promícháme a pod pokličkou dusíme při mírné teplotě až se vývar z masa vyvaří. Pak přidáme kmín a prolisovaný česnek. Koření promícháme a stále přiléváme jen tolik vody, aby se maso dusilo v trošce vývaru - tak jak je pravidlem pro guláše. Mezitím pokrájíme omyté brambory na kostičky asi 1 x 1 cm a necháme je stranou ve studené vodě. Zelenou papriku a rajčata pokrájíme na stejně velké kousky. Když je maso téměř měkké, vodu vyvaříme a přidáme připravené brambory a papriku. Dobře promícháme a několik minut společně orestujeme. Pak zalijeme asi 1 litrem vody a při mírné teplotě vaříme. Po přejití varem přidáme rajčata a vše uvaříme doměkka. Poté přidáme připravené noky (viz níže) a necháme ještě asi 2-3 minuty táhnout. Podle chuti dosolíme nebo přidáme trochu pálivé papriky. Dobrý kotlíkový guláš musí mít ohnivě rudou barvu a být velmi vydatný, neboť se jedná o typické ``jídlo z jednoho hrnce``. Servírujeme horké, v kotlíku nebo v polévkové misce. Příprava nočků: Během dokončování guláše uvaříme jednoduché noky. Z vejce, mouky, vody a soli vypracujeme tuhé těsto a na pomoučeném vále utvoříme malé nočky. Uvaříme je v lehce osolené vodě, přecedíme, hodně propláchneme studenou vodou a odložíme stranou. Pak je vhodíme do guláše jak je uvedeno v receptu a dovaříme. nahoru
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.