Masový hrnec

Masový hrnec
0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

  • masa (hovězí kýta 1,5 kg
  • plecko
  • hovězí žebro
  • hovězí plec) - použijte vždy dva druhy masa
  • velkou uzenou klobásu 1
  • morkovou kost 1
  • mrkve 20 dkg
  • vodnice 20 dkg
  • pórky 3
  • hlávky zelí 0,5
  • velké cibule 2
  • hřebíček 1
  • zelenou petrželku
  • tymián
  • bobkový list
  • sůl a pepř

Postup

1 Do velkého hrnce nalijte 4 l vody, osolte, opepřete a přidejte maso a morkovou kost. Přiveďte k varu, vařte 1 hodinu a sbírejte pěnu. Pak přidejte klobásu a oloupanou zeleninu, vcelku. Svažte tymián, bobkový list a petržel. Svazeček koření a hřebíček vhoďte do hrnce. Vařte další dvě hodiny na mírném ohni. Vývar podávejte v polévkové míse, maso a zeleninu zvlášť s několika druhy hořčice.

Mohlo by Vás zajímat

Domácí guláš v tlakovém hrnci
V tlakovém hrnci na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Když zezlátne, zasypeme ji dvěma lžícemi kořenící směsi nazvané ´´Český guláš´´ a ještě chvíl...
Hospodský hovězí guláš
Nacházíte se zde: Recepty > podle doby přípravy > 2 hod > Hospodský hovězí guláš Vytisknout recept Poslat recept (jen pro přihlášené) uložit r...
 · 02:00 · 
Hospodský hovězí guláš
1. Cibule očistíme. Jednu nebo dvě nakrájíme na jemná kolečka a odložíme je stranou. Těmi budeme guláš zdobit. Zbytek cibule nakrájíme najemno. M...
 · 02:00 ·  · 01:20 · 
Býčí žlázy s vejci
Do hrnce dáme vařit vodu a do vroucí vody vložíme býčí žlázu. Hrnec přikrejeme pokličkou a vaříme asi 10 minut. Vodu z hrnce vylejeme, býčí žláz...
 · 02:00 ·  · 01:20 ·  · 01:15 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...