Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Hovězí maso > Podbrdské hovězí
 

Podbrdské hovězí

Podbrdské hovězí
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Časová náročnost
127 min.
Počet zobrazení
654x
Autor: neuveden

SUROVINY

0,75 kg zadního hovězího masa
500 ml bílého vína
0,25 kávové lžičky tymiánu
1 bobkový list
4 kuličky černého pepře
skořicová kůra
trochu mletého kmínu
1 cibule
1 polévková lžíce hladké mouky
1 polévková lžíce změklého másla
zelená petrželka
sůl

POSTUP

Maso dáme do mísy. Smícháme víno, tymián, bobkový list a pepř, přidáme stroužek skořicové kůry - a tuto marinádu nalijeme na maso. Mísu zakryjeme a necháme v chladničce marinovat přes noc.

Do pekáče nalijeme olej, maso vyndáme z marinády a prudce na všech stranách krátce opečeme [několik minut].

Maso vyjmeme, do téhož oleje nasypeme trošinku soli, přidáme mletý kmín, znovu rozpálíme a přidáme na drobno nakrájenou cibulku, kterou osmahneme do hněda.

Osmahnutou cibulku s trochou oleje nalijeme do hrnce, přidáme opečené maso, vše zalijeme marinádou a přivedeme k varu. Poté var ztlumíme jak to jen lze (ale tekutina musí stále, byť jemně, bublat) a velmi pomalu v zakrytém hrnci vaříme.

Dobře rozetřeme máslo s moukou a připravíme si máslovou kuličku, kterou asi dvacet minut před koncem vaření vhodíme do hrnce a dobře promícháme. Zároveň tekutinu osolíme.

Po dvaceti minutách maso vyjmeme, odstraníme bobkový list. Maso nakrájíme na plátky Na talířích sypeme nadrobno nasekanou zelenou petrželkou. Vůbec není špatná BRAMBOROVÁ KAŠE a třeba sedmikrásková teplá omáčka...
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.