Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Hovězí maso > Polský bigos
 

Polský bigos

Polský bigos
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
6
Časová náročnost
127 min.
Počet zobrazení
1070x
Autor: Polsko

SUROVINY

500 g kysaného bílého zelí
500 g čerstvého bílého zelí
cca 200 g uzeného masa(dobrý je uzený bůček)
cca 200 g vepřového masa
2 klobásy (jakékoliv dobré)
cca 50 g sušených hub
3 cibule
280 g rajského protlaku (2 větší plechovky)
sádlo
sůl, pepř vcelku i mletý, cukr, bobkový list, nové koření

POSTUP

Do jednoho hrnce dáme kysané zelí, uzené maso, bobkový list a nové koření, zalijeme vodou a dusíme asi 1 hodinu.

Do druhého hrnce dáme dusit nakrouhané čerstvé zelí se sušenými houbami na 30 - 40 minut.

Mezitím na pánvi na sádle usmažíme dozlatova na vetší kousky nakrájené cibule, vložíme na kousky nakrájené vepřové maso, osolíme a opepříme, podlijeme trochou vody a smažíme cca 15 min, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a ještě smažíme dalších 15 min.

Z hrnce vyndáme dušené uzené maso a po vychladnutí ho nakrájíme na kostičky.

Když máme vše hotové, vše smícháme do jednoho hrnce, přidáme rajský protlak, dle chuti přidáme sůl, mletý pepř a cukr a společně ještě dusíme cca 2 hodiny (musí se vypařit skoro všechna voda).

Každá rodina v Polsku má rodinný recept trochu jiný. Není žádné pravidlo co do Bigosu přidat. Podmínkou ale je aby to byly samé dobré věci :o). Můžete přidat předem dušené hověží, sušené švestky, mrkev a spoustu jiných dobrot.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.