Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Hovězí maso > Prezidentův guláš
 

Prezidentův guláš

Prezidentův guláš
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
1205x
Autor: neuveden

SUROVINY

250 g uzeného vepřového bůčku
1 kg cibule
1 kg hovězí kližky
červené víno na podlévání
chlebová kůrka na zahuštění
menší brambor
mrkev
celeru kořen
petržele kořen
sladká paprika
sůl
papriky feferonky
jalovec
majoránka
rybízový džem
nastrouhaná citrónová kůra
kečup
250 ml ušlehané šlehačky

POSTUP

Vyškvaříme prudce čtvrt kila drobně nakrájeného uzeného vepřového bůčku. Přidáme kilo pokrájené cibule a jakmile zezlátne, přidáme kilo na kousky nakrájené hovězí kližky. Krátce osmahneme a dusíme pozvolna do měkka, ale podléváme pouze červeným vínem. Ke konci přidáme jednu drobně pokrájenou chlebovou kůrku, menší nastrouhaný brambor a lžičku hladké mouky. Zvlášť na rozpáleném oleji osmahneme jednu mrkev s trochou celeru a petržele (to vše hrubě nastrouhané). Přidáme sůl, mletou sladkou papriku, rozdrcené feferonky, pepř, jalovec, majoránku, lžící rybízového džemu, nastrouhanou citrónovou kůru a lžičku kečupu. Chvíli vše smažíme za stálého míchání, pak směs přidáme ke guláši, dvě minuty na mírném ohni intenzivně mícháme a odstavíme. Do zcela vychladlého guláše přidáme čtvrtlitru ušlehané šlehačky a necháme rozležet do druhého dne. Poznámka DDK: Tento guláš jsem dělal již několikrát a velmi nám chutnal. Bodejť by ne! Jsou tam jen samé dobré věci a jej jich tam dost. Holt, podobně dělala i kočička s pejskem dort, . . no ale guláš je opravdu prezidentský. Byl příjemně nakyslé chuti a připomínal spíše kořeněnou svíčkovou omáčku nahoru
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2018
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.