Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Hovězí maso > Připálené dršťky
 

Připálené dršťky

Připálené dršťky
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
2
Časová náročnost
60 min.
Počet zobrazení
1174x
Autor: neuveden

SUROVINY

0,5 kg předem uvařených hovězích drštěk
0,25 kg cibule
0,5 palice česneku
mletá paprika (třeba půl sladké a půl pálivé)
sůl
pepř
majoránka
sádlo
zeleninový nebo hovězí vývar
2 menší bochánky čerstvého chleba (buclatá kapie)
křen

POSTUP

Na sádle usmažíme drobně nakrájenou cibulku do mírně připálena, poprášíme paprikou, krátce zasmahneme a přidáme předem uvařené hovězí dršťky. Za intenzivního míchání necháme opět mírně připálit. Během dušení (cca 60 min.) zlehka podléváme vývarem a několikrát necháme vysmahnout šťávu na základ – opět do mírného připálení. Pozor, stupeň připálení vyžaduje určitou zkušenost a zručnost! Jak to přeženeme, pokrm zhořkne, v horším případě zčerná. Asi 15 min. před koncem připalování přidáme pepř, sůl a utřený česnek. Bochánky chleba rozkrojíme vejpůl, vnitřek vydlabeme (vydlabaninu můžeme použít na zahuštění, ale nám, gurmetům, stačí na zahuštění jenom ta cibulka). Před dokončením přidáme majoránku, naředíme vodou do polopolévkové konzistence a případně dosolíme a dokořeníme. Necháme přejít krátce varem a plníme do vydlabaných půlek bochánků. Naplněné bochany posypeme tenkými plátky cibulky a strouhaným křenem. Pokud někdo nemusí chléb, můžeme připáleninu plnit do buclaté kapie, případně zkombinujeme obé. Kdo nemusí dršťky, použije libovolné maso. Někdo do toho dává brambůrky, ale mně osobně to s nimi moc nejede. Hlavní fígl spočívá v neustálém regulovaném připalování!!! Doporučená příloha: Co dodat? Egri bikavér? Plzeňský?
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.