Roštěnky dušené na paprice

1 hodnocení01:00
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • rošlěnky
  • cibule
  • slanina
  • paprika
  • mouka
  • vývar z masoxu
  • šlehačka

Postup

1 Okraj roštěnek několikrát nařízneme, rošttěnky naklepeme
2 osolíme, v kastrolu na rozpáleném tuku rychle na obou stranách opečeme a přendáme je do jiného kastrolu. Do tuku ve kterém jsme roštěnky pekly přidáme drobně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu, trochu ji osmažíme a zaprášíme paprikou a moukou. Osmahneme, podlijeme vývarem a povaříme.
3 Omáčku nalejeme na roštěnky a zakryté pokličkou na mírném ohni dusíme do měkka. Když jsou roštěnky téměř měkké, přilijeme k nim šlehačku a dodusíme je. Omáčku ještě dochutíme citronovou šťávou a podle potřeby přisolíme.

Mohlo by Vás zajímat

Pravý hospodský hovězí guláš
cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. P...
 · 00:30
Anglický roastbeef
Maso zbavíme loje a odblaníme. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách prudčeji opečeme. ...
 · 01:00
Klasická svíčková podle Dalibora Navrátila
Mrkev, cibuli, celer, petržel nastrouháme na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřejeme třetinu másla a osmahneme v něm zeleninu. Zelenina se nemá ...
Hovězí na pepři
Hovězí maso osušíme, odblaníme, silně posolíme (cibule je sladká) a pečlivě obalíme v pepři. Pepřem nešetřit. V kastrolu na kamnech rozpálíme ole...
 · 00:03
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...