Roštěnky na červeném víně

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • silnější roštěnky 4
  • sůl
  • mletý pepř
  • oleje 2 lžíce
  • středně velká cibule nakrájená nadrobno 1
  • celé stroužky česneku 4
  • červeného vína 0,5 l
  • menší mrkve nakrájené na špalíčky 4
  • menší cukety nakrájené na silnější půlkolečka 2

Postup

1 Opláchnuté a osušené roštěnky po kraji několikrát nařízneme ostrým nožem, aby se nezkroutily, osolíme je a opepříme. Na větší pánvi rozehřejeme olej na silnějším ohni, roštěnky v něm rychle po obou stranách opečeme do červena a opečené přendáme do větší zapékací mísy nebo kastrolu. Posypeme nakrájenou cibulí, přidáme česnek a červené víno, přikryjeme a necháme pomalu péct 2 hodiny v horké troubě. Potom přidáme k masu mrkev a cuketu. Znovu přikryjeme a necháme péct dalších 50 - 60 minut. Hotový pokrm podáváme horký s libovolnou přílohou.

Mohlo by Vás zajímat

Pravý hospodský hovězí guláš
cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. P...
 · 00:30
Anglický roastbeef
Maso zbavíme loje a odblaníme. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách prudčeji opečeme. ...
 · 01:00
Klasická svíčková podle Dalibora Navrátila
Mrkev, cibuli, celer, petržel nastrouháme na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřejeme třetinu másla a osmahneme v něm zeleninu. Zelenina se nemá ...
Hovězí na pepři
Hovězí maso osušíme, odblaníme, silně posolíme (cibule je sladká) a pečlivě obalíme v pepři. Pepřem nešetřit. V kastrolu na kamnech rozpálíme ole...
 · 00:03
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...