
Španělské ptáčky
SUROVINY
800 g hovězí roštěné (vysoký roštěnec)
4 lžičky plnotučné hořčice
50 g špeku
2 nožičky párku v jedlém střívku
2 vejce
1 velká sterilovaná okurka
1 velká cibule
100 ml oleje
instantní jíška na zahuštění šťávy
4 lžičky plnotučné hořčice
50 g špeku
2 nožičky párku v jedlém střívku
2 vejce
1 velká sterilovaná okurka
1 velká cibule
100 ml oleje
instantní jíška na zahuštění šťávy
POSTUP
1. Maso nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme je do šíře, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Okurky, vejce, párky, špek a cibuli pokrájíme na stejné čtvrtinové dílky a klademe na jednotlivé plátky masa. Dobře zavineme, popřípadě spíchneme párátkem. Na povrchu můžeme též osolit a opepřit.
2. Do pekáčku vložíme cibuli, zalijeme olejem, navrch naskládáme natěsno ptáčky a dáme zapéct do maximálně rozehřáté trouby na 10 minut, pak zmírníme a dopékáme při 150°C cca 45 minut, až je maso měkké. Během pečení poléváme vypečenou šťávou nebo podle potřeby podléváme horkou vodou.
3. Když jsou ptáčky pečené, vyjmeme je z výpeku, který přivedeme k varu, vyrestujeme do zlatohněda, zalijeme trochou vody a zahustíme instantní jíškou, dochutíme solí, pepřem a lžičkou hořčice.
Ptáčky vložíme zpět do šťávy a prohřejeme.
4. Na talíři ptáčky podléváme šťávou, podáváme je s rýží.
Recept "Španělské ptáčky" porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2019
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.