Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Hovězí maso > Španělské ptáčky
 

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Časová náročnost
10 min.
Počet zobrazení
936x
Autor: Testudo

SUROVINY

4 hovězí plátky z kýty
sůl a pepř
8 plátků slaniny
2 párky
2 větší cibule
sterilované okurky
1 vajíčko, uvařte natvrdo
hladká mouka na obalení
1 lžíce mouky na zahuštění
1 kostka masoxu
víno nebo smetana

POSTUP

1. Maso paličkou naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, vložíme slaninu, na proužky nakrájenou cibuli, dílek okurky, půl párku a čtvrtku vajíčka vařeného natvrdo. Naplněné plátky svineme, ovineme nití a obalíme v mouce. 2. Zbylou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na tuku, přidáme ptáčky a ze všech stran je opečeme. Podlijeme je vodou, přidáme masox a dusíme (nejlépe v tlakovém hrnci) doměkka. Pokud je dusíme v kastrolu, obracíme a podléváme, aby se nepřipálily. 3. Měkké maso vyjmeme, přidáme trochu mouky rozmíchané ve vodě, promícháme, zředíme, přilijeme trochu vína nebo zakysané smetany a povaříme. Podáváme s houskovými knedlíky, rýží nebo s vařenými brambory. Doba přípravy: 10 min Doba vaření: 50 min Hotovo za: 1 hod 0 min
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2017
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.