Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Hovězí maso > Steak z hovězí roštěné s bramborou plněnou špenátem
 

Steak z hovězí roštěné s bramborou plněnou špenátem

Steak z hovězí roštěné s bramborou plněnou špenátem
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
15x
Autor: neuveden

SUROVINY

800 g hovězího nízkého roštěnce
100 g uzeného vepřového bůčku
olej
čerstvě mletý pepř
hrubozrnná sůl
brambory
8 středně velkých brambor
4 stroužky česneku
1 malá cibule
200 g mraženého listového špenátu
100 g balkánského sýru
50 g másla
muškátový květ
sůl
Brambory ve slupce uvaříme téměř doměkka a necháme je vystydnout
Bramborám seřízneme obě špičky a z jedné strany bramboru vydlabeme
Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme a na rozpáleném másle je orestujeme, přidáme špenát (pokud je mražený, tak jej vymačkáme), zarestujeme, dochutíme rozdrobeným balkánským sýrem, muškátovým květem, solí a dobře promícháme
Špenátovou směsí plníme vydlabané brambory, které gratinujeme (zapékáme shora) v rozpálené troubě na 200°C 5–8 minut

POSTUP

Roštěnec nakrájíme na čtyři stejné plátky, opepříme je, zakápneme olejem a necháme odležet, nejlépe 24 hodin. (Pokud si chcete dopřát pořádný kus masa, gramáž steaku na osobu navyšte na 300–350 g, jak doporučují kluci.)
Špek nakrájíme na kostičky, v pánvi jej rozpečeme (můžeme přidat i trochu oleje), navrch vložíme roštěnky.
Z jedné strany je opečeme zprudka, z druhé pozvolna dopékáme, osolíme.
Při servírování na každý plátek masa klademe vypečenou slaninu.

Brambory ve slupce uvaříme téměř doměkka a necháme je vystydnout.
Bramborám seřízneme obě špičky a z jedné strany bramboru vydlabeme.
Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme a na rozpáleném másle je orestujeme, přidáme špenát (pokud je mražený, tak jej vymačkáme), zarestujeme, dochutíme rozdrobeným balkánským sýrem, muškátovým květem, solí a dobře promícháme.
Špenátovou směsí plníme vydlabané brambory, které gratinujeme (zapékáme shora) v rozpálené troubě na 200°C 5–8 minut.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.