Stroganov s houskovým knedlíkem

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • · 600 g hovězího zadního z válce
  • · sůl, pepř
  • · hořčičné semínko
  • · červená paprika
  • · sambal (holandsko - indonéské pálivé koření)
  • cibule - · 2
  • · smetany 500 ml
  • citrónu - · citrónová kůra a šťáva z 1
  • · smetany 500 ml
  • · olej
  • Příloha:
  • knedlíky

Postup

1 Maso naporcujeme na nudličky nebo plátky), osolíme, okořeníme směsí pepře a hořčičného semínka.
2 Po chvíli odležení maso prudce orestujeme na tuku po obou stranách.
3 V jiném hrnci podusíme doměkka cibuli, přidáme nakrájenou červenou papriku trochu koření sambal, přidáme maso a zalijeme smetanou.
4 Na závěr přidáme kůru a šťávu z jednoho citrónu.
5 Jiná varianta Stroganova:
6 Hovězí maso, třeba i špičku ze svíčkové nakrájíme na větší nudličky a prudce orestujeme přidáme, žampiony nakrájené na větší kousky podélně, drobněji nakrájené kyselé okurky (není obvyklé, ale je velmi dobré), asi tak necelou lžíci rajského protlaku, sůl, pepř, bílé víno, smetanu, a hladkou mouku na zahuštění.

Mohlo by Vás zajímat

Pravý hospodský hovězí guláš
cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. P...
 · 00:30
Klasická svíčková podle Dalibora Navrátila
Mrkev, cibuli, celer, petržel nastrouháme na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřejeme třetinu másla a osmahneme v něm zeleninu. Zelenina se nemá ...
Domácí guláš v tlakovém hrnci
V tlakovém hrnci na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Když zezlátne, zasypeme ji dvěma lžícemi kořenící směsi nazvané ´´Český guláš´´ a ještě chvíl...
Naložené hovězí pečené se zeleninou2
. Maso naklepeme, hustě protáhneme a proklínkujeme celerem a plátky okurek, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a po všech stranách dobře opeč...
 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...