Valašský dřevorubecký guláš

0 hodnocení01:30velmi snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • hovězího předního masa 400 g
  • větší cibule 1
  • 1-2 stroužky česneku
  • lžička mleté papriky
  • majoránky špetka
  • špetka mletého pepře
  • drceného kmínu 0,5 lžičky
  • bobkový list
  • lžíce hladké mouky
  • oleje 4 lžíce
  • slaniny 50 g
  • žampiónů 150 g
  • sterilovaného zelí 200 g
  • sůl
  • vývar na zalití

Postup

1 Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na kostky nakrájené maso a osmahneme je. Zalijeme vývarem, přidáme kmín, pepř, bobkový list a maso dusíme doměkka. Potom šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, přidáme papriku, krátce osmahneme, ihned zalijeme vývarem, doplníme majoránkou, rozetřeným česnekem a povaříme. Slaninu nakrájíme na kostičky a podusíme na ní na plátky nakrájené žampióny. Potom přidáme sterilované zelí a prohřejeme je. Směs vmícháme do připraveného masa. Pokrm podáváme s houskovými knedlíky.

Mohlo by Vás zajímat

Pravý hospodský hovězí guláš
cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. P...
 · 00:30
Hospodský guláš podle Zdeňka Polreicha- základní
MASO - na guláš je nejlepší kližka, protože se nerozpadá, případně jiné hovězí přední - plec nebo krk. Vždycky by se měl guláš vařit z jednoho dr...
Formanský guláš
Maso dusíme na paprikovém základě, do hotového guláše dáme podušenou anglickou slaninu nakrájenou na plátky a drcený celý pepř. Necháme v guláši ...
Kotlíkový guláš
Cibuli nakrájíme na kolečka, osmahneme na tuku. Zasypeme paprikou, moukou, osmahneme, přidáme kečup, zalijeme vodou, povaříme, osolíme a opepříme...
 · 00:30 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...