Vařené hovězí na cibulce zapékané se sýrem

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • vařeného hovězího masa 600 g
  • větší cibule 2
  • hovězího vývaru 400 ml
  • suchého bílého vína 1 dl
  • sladkokyselé okurky 2
  • zelených oliv bez pecky 100 g
  • sýra 70 g
  • pepř
  • sůl
  • hladká mouku
  • cukr
  • ocet
  • olej

Postup

1 Hovězí maso nakrájíme na plátky. Dvě středně velké cibule nakrájíme na kostičky, osmahneme dozlatova, pak posypeme lžící mouky a necháme zhnědnout. Zasmažku zalijeme 1 dl bílého vína a lžičkou octa. Přidáme 400 ml silného hovězího vývaru a necháme z poloviny vyvařit. Ochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Dvě sladkokyselé okurky a olivy nakrájíme na plátky a vmícháme do omáčky. Plátky masa osolíme, opepříme a naskládáme do zapékací misky. Zalijeme omáčkou, posypeme sýrem a pečeme asi 8 minut v předehřáté troubě na 250 °C.

Mohlo by Vás zajímat

Pravý hospodský hovězí guláš
cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. P...
 · 00:30
Anglický roastbeef
Maso zbavíme loje a odblaníme. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách prudčeji opečeme. ...
 · 01:00
Hovězí na pepři
Hovězí maso osušíme, odblaníme, silně posolíme (cibule je sladká) a pečlivě obalíme v pepři. Pepřem nešetřit. V kastrolu na kamnech rozpálíme ole...
 · 00:03
Klasická svíčková podle Dalibora Navrátila
Mrkev, cibuli, celer, petržel nastrouháme na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřejeme třetinu másla a osmahneme v něm zeleninu. Zelenina se nemá ...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...