Zahradnický guláš

1 hodnocení00:35snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • hovězího masa z kližky 0,5 kg
  • sádla 8 dkg
  • cibule 20 dkg
  • mletá sladká peprika
  • sůl
  • kmín
  • majoránka
  • česnek
  • voda na podlévání
  • hladké mouky 2 dkg
  • vývaru z masa nebo Masoxu 1 litr
  • směsi zeleniny(mrkev,sterilovaný hrášek, květák a fazolky) 40 dkg

Postup

1 Maso nakrájíme na větší kousky. Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Pak přidáme maso, papriku, sůl kmín, majoránku, česnek utřený se solí a za občasného podlévání vodou a míchání, dusíme polodoměkka. Potom necháme šťávu vysmahnout a zbylou pak zaprášíme moukou.. Opět zasmahneme a podlijeme vývarem. Přidáme zeleninu a dusíme do změknutí masa i zeleniny. Nakonec dochutíme a podáváme s vařenými bramborami, dušenou rýží, noky, těstovinami, knedlíky nebo pečivem.

Mohlo by Vás zajímat

Pravý hospodský hovězí guláš
cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. P...
 · 00:30
Hospodský guláš podle Zdeňka Polreicha- základní
MASO - na guláš je nejlepší kližka, protože se nerozpadá, případně jiné hovězí přední - plec nebo krk. Vždycky by se měl guláš vařit z jednoho dr...
Formanský guláš
Maso dusíme na paprikovém základě, do hotového guláše dáme podušenou anglickou slaninu nakrájenou na plátky a drcený celý pepř. Necháme v guláši ...
Kotlíkový guláš
Cibuli nakrájíme na kolečka, osmahneme na tuku. Zasypeme paprikou, moukou, osmahneme, přidáme kečup, zalijeme vodou, povaříme, osolíme a opepříme...
 · 00:30 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...