Závitek z hovězího masa

Závitek z hovězího masa
0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • • 750 g hovězího masa
  • • 200 g mletého vepřového masa
  • 1
  • vejce - • 1
  • 1
  • • 80 g oravskej slaniny
  • 50
  • 50
  • 50
  • 2
  • • hořčice, mleté černé koření, sůl
  • • worcestrerská omáčka
  • • pohárek bílého vína
  • 3
  • 50
  • • 2 natvrdo uvařené vejce

Postup

1 Hovězí maso rozřežeme na široký plát, vyklepeme ho, osolíme a okořeníme, potřeme horčicou, obložíme posekanou cibulí a tenkými plátkami slaniny.
2 Pomleté vepřové maso smísíme s vejcem a strouhankou, ochutíme solí, kořením a rozetřeným česnekem. Navrstvíme ho na hovězí plát, na něj poukladáme mrkvu, petržel a uhorky pokrájané na pásiky.
3 Hovězí plát opatrně svineme a zavážeme bílou nití. Závitek uložíme do pekáče na horkou Plantu a opečeme ho z každé strany. Potom maso podlejeme vřící vodou a přikryté v troubě pečeme. Nakonec šťavu dochutíme solí, worcesterskou omáčkou a vínem, zjemníme ji Ramou. Závitek pokrájíme na porce a ozdobíme je kolečky natvrdo uvařených vajec.

Mohlo by Vás zajímat

Pravý hospodský hovězí guláš
cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. P...
 · 00:30
Anglický roastbeef
Maso zbavíme loje a odblaníme. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách prudčeji opečeme. ...
 · 01:00
Klasická svíčková podle Dalibora Navrátila
Mrkev, cibuli, celer, petržel nastrouháme na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřejeme třetinu másla a osmahneme v něm zeleninu. Zelenina se nemá ...
Hospodský guláš podle Zdeňka Polreicha- základní
MASO - na guláš je nejlepší kližka, protože se nerozpadá, případně jiné hovězí přední - plec nebo krk. Vždycky by se měl guláš vařit z jednoho dr...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...