Čočka zapečená s jehněčím

0 hodnocení00:55
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • jehněčí kýty 500 g
  • lžíce olivového oleje 4
  • sůl
  • pepř
  • suchého bílého vína 250 ml
  • celeru 150 g
  • pórek 1
  • čočky 375 g
  • lžíce tymiánu 0,5
  • citrónu - šťávu z 1
  • ovčího sýra 150 g
  • rozmarýn

Postup

1 Jehněčí maso důkladně omyjeme a nakrájíme na kostičky, mírně osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a kousky kýty na něm ze všech stran prudce opečeme. Potom podlijeme vínem a pod okličkou dusíme ještě přibližně 1 hodinu.
2 Mezitím očistíme celer a pórek a nakrájíme je na kousky. Čočku propláchneme a necháme okapat. K masu přidáme zeleninu, čočku a trochu tymiánu a dalších 15-20 minut dusíme. Nakonec ještě dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
3 Ovčí sýr rozdrobíme nebo jemně nastrouháme. Směs dáme do zapékací misky, posypeme sýrem a zbytkem tymiánu. V předehřáté troubě na 200 stupňů pečeme 15 minut. Hotový nákyp ozdobíme rozmarýnem.

Mohlo by Vás zajímat

Plněné lilky s jehněčím a tzatziki
Předehřejem troubu na 190 stupňů. Lilky rozkrojíme podélně na poloviny a dužinu nařízneme jako mřížku a potřeme ji olejem. Pečeme 20 minut na ple...
01:45
Pikantní jehněčí plátky s brusinkami
5. Jehněčí plátky (steaky nebo filety) se krájí z kýty. Před vařením z masa dů­kladně odstraňte případný tuk či blány. 6. Pokud nepoužijete maso...
01:45 · 01:00
Brambory plněné pečeným jehněčím masem
Brambory oloupeme a ve slané vodě do poloměkka uvaříme. Scedíme je, prochladlé částečně vyhloubíme a naplníme směsí z umletého masa i vydlabaných...
01:45 · 01:00
Hlávkové zelí zapékané s jehněčím masem (obdoba kološvárského zelí)
Očištěné a opláchnuté zelí nahrubo nakrájíme, přidáme sůl kmín, zastříkneme vodou, 10 minut podusíme a ochutíme citrónovou šťávou. Pekáček vymaže...
01:45 · 01:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...