Jahňacie stehno na anglický spôsob

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • jahňacieho stehna bez kosti 800 g
  • lyžičku soli 1
  • strúčiky cesnaku 2
  • lyžice masti 2
  • lyžicu masla. 1

Postup

1 Očistené jahňacie stehno, zbavené prebytočného loja, sa umyje, osuší, upevní motúzom, potrie strúhaným cesnakom a osolí. Pripravené mäso sa opečie zo všetkých strán na rozohriatom tuku a pečie sa v mierne rozohriatej rúre asi 10 - 15 minút podľa veľkosti. Upečené mäso sa vyberie, vloží do kastróla a udržiava v teple. Šťava sa mierne doleje horúcou vodou, prevarí, precedí, pridá sa maslo, podľa potreby osolí a krátko povarí. Vhodné prílohy: rozlične upravené zemiaky, prírodne upravená zelenina, jemnejšie druhy zeleninových šalátov, kompóty.

Mohlo by Vás zajímat

Jehněčí Ťapák
Jahňacie stehno ( cez noc namočené v mlieku ) prešpikujeme cesnakom. Osolíme , okoreníme , potrieme tymiánom a na rozpálenom ohni opražíme. Podl...
Jehněčí na víně
V misce smícháme česnek, kmín, papriku, šafrán, sůl a pepř. Do mísy dáme jehněčí maso, přidáme koření a dobře promícháme tak, aby kostky byly pok...
Jehněčí po provensálsku
Maso omyjeme pod studenou vodou a osušíme, případný nadbytečný tuk odřízneme.Zbylou vrstvu tuku několikrát nařízneme. Maso po obou stranách kosti...
 · 05:00 · 
Jehněčí po římsku
Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo. Přidejte pokrájené jehněčí maso a za častého míchání smažte 4-5 minut, dokud po všech stranách nezhnědne....
 · 05:00 ·  · 01:05 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...