Jehněčí empanados - pirohy s mletým masem

Jehněčí empanados - pirohy s mletým masem
0 hodnocení01:20
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Olej - olivový 2 lžičky
  • Maso - jehněčí - mleté 250 g
  • Cibule 0,5 - nadrobno nakrájená
  • Paprika - zelená 0,5 - nadrobno nakrájená
  • Mrkev 1 malá - nadrobno nakrájená
  • Rajčatový protlak 2 lžíce
  • Skořice - mletá 1 lžička
  • Cukr - hnědý 2 lžičky
  • Mouka - hladká 2
  • Prášek do pečiva 1
  • Máslo 250 g - nakrájené (těsto)
  • Sůl 1
  • (těsto) - Vejce 1
  • Voda 0,25
  • Máslo 30 g - změklé (těsto)
  • Vejce - žloutek 1 - rozšlehaný (těsto)

Postup

1 Na rozehřátém oleji zvolna opékáme mleté maso a cibuli asi 5 minut. Přidáme papriku, mrkev, rajčatový protlak, skořici, cukr a sůl. Přidáme vejce a vodu a hněteme dalších 30 sekund, až se suroviny spojí. Těsto dáme na vál posypaný moukou a dohladka uhněteme (doba hnětení by neměla být příliš dlouhá, aby se těsto nelepilo). Těsto rozdělíme na tři díly a na pomoučeném vále rozválíme na čtverce 20 x 20 cm. Dva čtverce potřeme máslem. Všechny tři čtverce položíme na sebe, máslem nepotřený čtverec navrch, a znovu válečekem rozválíme tak, abychom mohly z těsta vyválet šest koleček o průměru 15 cm. Na každé kolečko dáme stejný díl masové směsi. Okraj těsta potřeme žloutkem. Kolečka přeložíme na polovinu a okraje dobře přimáčkneme. Narovnáme je na plech, potřeme žloutkem a pečeme asi 15 minut, až vyběhnou a zezlátnou.
2 Příloha Masové pirohy podáváme s hlávkovým salátem nebo salátem ze
3 sezóní zeleniny.
4 Poznámky Empanados uložené v zataveném nebo těsně zavázaném
5 mikroténovém sáčku vydrží v mrazničce až 4 týdny. Mexičané plní
6 toto pečivo různými pikantními náplněmi např. s masovou, houbovou
7 nebo zeleninovou náplní do tacos.

Poznámka

KR-396.

Mohlo by Vás zajímat

Jehněčí Ťapák
Jahňacie stehno ( cez noc namočené v mlieku ) prešpikujeme cesnakom. Osolíme , okoreníme , potrieme tymiánom a na rozpálenom ohni opražíme. Podl...
Jehněčí na víně
V misce smícháme česnek, kmín, papriku, šafrán, sůl a pepř. Do mísy dáme jehněčí maso, přidáme koření a dobře promícháme tak, aby kostky byly pok...
Jehněčí po římsku
Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo. Přidejte pokrájené jehněčí maso a za častého míchání smažte 4-5 minut, dokud po všech stranách nezhnědne....
 · 01:05 · 
Jehněčí po provensálsku
Maso omyjeme pod studenou vodou a osušíme, případný nadbytečný tuk odřízneme.Zbylou vrstvu tuku několikrát nařízneme. Maso po obou stranách kosti...
 · 01:05 ·  · 05:00 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...