Jehněčí maso na černém pivu s bramborami a sladkým česnekem

Jehněčí maso na černém pivu s bramborami a sladkým česnekem
0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

  • jehněčí kýty 600 g
  • másla 250 g
  • mrkve 100 g
  • celeru 100 g
  • cibule 250 g
  • stroužků česneku 5
  • vývaru 1,5 l
  • černé pivo 1
  • chlebová střída
  • rozmarýn (tymián)
  • sůl
  • pepř
  • na brambory se sladkým česnekem:
  • brambory vařené ve slupce
  • česnek
  • máslo
  • sůl
  • pepř

Postup

1 Na rozehřátém másle orestujeme nastrouhanou mrkev s celerem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, a
2 až získá zlatavou barvu, přidáme prolisovaný česnek a rozmarýn. Potom zalijeme vývarem a přivedeme
3 k varu. Do vařícího základu přidáme očištěné, na kousky nakrájené jehněčí maso, osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka. Přidáme-li maso do vroucího základu, zůstane šťavnaté. Poté přilejeme černé pivo a pod pokličkou necháme maso úplně změknout. Omáčku zahustíme nadrobno nakrájenou střídou chleba a asi 15 minut provaříme. Na závěr dosolíme a opepříme podle chuti.
4 Průběžně si můžeme připravit přílohu.
5 Oloupané stroužky česneku vložíme do horkého přepuštěného másla a necháme je podusit.
6 Na měsíčky nakrájené brambory, předem uvařené ve slupce, naskládáme na plech, osolíme, opepříme a přelijeme přepuštěným máslem i s celými stroužky česneku. Nakonec dáme do trouby zapéct do zlatova.
7 Maso servírujeme spolu s přílohou a ozdobíme pažitkou.

Mohlo by Vás zajímat

Jehněčí Ťapák
Jahňacie stehno ( cez noc namočené v mlieku ) prešpikujeme cesnakom. Osolíme , okoreníme , potrieme tymiánom a na rozpálenom ohni opražíme. Podl...
Jehněčí na víně
V misce smícháme česnek, kmín, papriku, šafrán, sůl a pepř. Do mísy dáme jehněčí maso, přidáme koření a dobře promícháme tak, aby kostky byly pok...
Jehněčí po římsku
Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo. Přidejte pokrájené jehněčí maso a za častého míchání smažte 4-5 minut, dokud po všech stranách nezhnědne....
 · 01:05 · 
Jehněčí po provensálsku
Maso omyjeme pod studenou vodou a osušíme, případný nadbytečný tuk odřízneme.Zbylou vrstvu tuku několikrát nařízneme. Maso po obou stranách kosti...
 · 01:05 ·  · 05:00 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...