Jehněčí na sardelích

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na 4 porce

  • jehněčí kýty; sůl 900 g
  • hladké mouky 20 g
  • másla 50 g
  • sar­delová pasta
  • litru kysané smetany 0,12

Postup

1 Osolenou jehněčí kýtu poprášíme moukou a po obou stra­nách na másle opečeme, podlijeme horkým vývarem z kosti nebo vodou. Při pečení potíráme maso sardelovou pastou a poléváme šťávou. Když je maso měkké, vyjmeme je ze šťá­vy, šťávu zalijeme kysanou smetanou a povaříme. Chceme-li mít větší množství omáčky, necháme šťávu vysmahnout do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem, povaříme a teprve potom zalijeme Smetanou. Maso podává­me s jemným knedlíkem, noky nebo makaróny.

Mohlo by Vás zajímat

Jehněčí Ťapák
Jahňacie stehno ( cez noc namočené v mlieku ) prešpikujeme cesnakom. Osolíme , okoreníme , potrieme tymiánom a na rozpálenom ohni opražíme. Podl...
Jehněčí na víně
V misce smícháme česnek, kmín, papriku, šafrán, sůl a pepř. Do mísy dáme jehněčí maso, přidáme koření a dobře promícháme tak, aby kostky byly pok...
Jehněčí po římsku
Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo. Přidejte pokrájené jehněčí maso a za častého míchání smažte 4-5 minut, dokud po všech stranách nezhnědne....
 · 01:05 · 
Jehněčí po provensálsku
Maso omyjeme pod studenou vodou a osušíme, případný nadbytečný tuk odřízneme.Zbylou vrstvu tuku několikrát nařízneme. Maso po obou stranách kosti...
 · 01:05 ·  · 05:00 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...