Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Jehněčí maso > Jehněčí řízky s kapiemi
 

Jehněčí řízky s kapiemi

Jehněčí řízky s kapiemi
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Náročnost
obtížný
Počet zobrazení
861x
Autor: neuveden

SUROVINY

4 řízky z kýty mladého jehněte , po cca 125g
500 g kápií
špetka soli
1 citronu - šťáva z
0,5l přírodního nakyslého vína
500 g brambor
4 lžíce oleje
zelená petrželka
1 lžička mletého koriandru
1 lžička sladké červené papriky
1 lžička kari
1-2 stroužky česneku
2 lžíce pálenky Rakije
špetka pepře
2 lžíce másla
4 tenké plátky opaprikovaného uzeného masa
75 g játrové paštiky
0,25l zakysané smetany

POSTUP

Kapie omyjeme a vložíme do 0,25l vody, do které jsme přidali sůl, citr. šťávu a víno.Zahřejeme a 20min. vaříme.
Mezitím oloupeme a nakrájíme brambory na plátky. Pak vyndáme kapie a necháme je okapat. Plátky brambor usušíme v utěrce a vložíme do rozpáleného oleje a za stálého míchání opečeme. Okořeníme koriandrem, paprikou a kari kořením, osolíme, ozdobíme petrželkou a ponecháme v teple. Česnek utřeme se solí a pepřem, přidáme Rakiji a potřeme touto směsí jehněčí řízky. Necháme asi 5 min odležet. Pak rozpálíme na pánvi máslo, vložíme do něj řízky, které jsme ještě posypali zbývající petrželkou a opékáme po obou stranýách asi 15min. Přidáme plátky z uzeného masa a povaříme, pak do sťávy dáme játrovou paštiku a přilijeme marinádu z kápií a zykysanou smetanu. Nakonec vložíme kápie a podáváme.
podáváme s rýží nebo bílím chlebem.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.