Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Koláče > 0120.františky od Kovářky
 

0120.františky od Kovářky

0120.františky od Kovářky
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Náročnost
lehký
Počet zobrazení
2073x
Autor: neuveden

SUROVINY

200 ml vlažného mléka
40 g cukru
70 g změklého másla
0,25 lžičky soli
2 lžičky skořice
400 g polohrubé mouky
0,5 kostky čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
náplň:
100 g změklého másla
70 g cukru (v tom 1 vanilkový)
1 lžíce skořice

POSTUP

Vykynuté těsto propracujeme, vyválíme obdélník, který rozpůlíme podélně (vzniknou tedy dva obdélníky) potřeme náplní, nakrájíme na asi 5cm kousky, které smotáme a vzniknou miniroládky (asi 18ks). Uprostřed je hodně promáčkneme vařečkou nebo tupou stranou nože, jako bychom je chtěli rozpůlit - vnitřek hodně vyjede i s trochou náplní. Na plechu s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem necháme ještě nakynout, pomašlujeme rozkvedlaným vejcem a pečeme při 225°C / cca 12 minut. Hotové františky ihned přendáme z plechu na mřížku.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2018
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.