Francouzský ořechový koláč

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • másla 150 g
  • hladké mouky 180 g
  • moučkového cukru 100 g
  • žloutek 1
  • Nádivka:
  • žloutky 3
  • vejce 1
  • krupicového cukru 180 g
  • mletých vlašských ořechů 180 g
  • bílků - sníh ze 4

Postup

1 Postup přípravy: Rozvírací dortovou formu vymastíme a dobře vysypeme. Máslo rozehřejeme a necháme zchladnout a smícháme s ostatními surovinami. 0,666666666666667 těsta si necháme, 0,333333333333333 těsta odložíme do mrazáku. Dortovou formu dobře vyložíme těstem po dně i po stěnách (mělo by se vyválet, ale je křehké a rádo se trhá a spíš se mi odvědčila strategie dávat těsto kousek po kousku a prostě ho pěchovat vedle sebe). Smícháme všechny suroviny určené na nádivku a rozetřeme do vyložené formy. Vezmeme 0,333333333333333 těsta z mrazáku a na hrubém struhadle ho postrouháme rovnoměrně na vršek dortu po celé ploše. Koláč pomalu pečeme při 180 °C a zkoušíme špejlí. Aby se dobře rozležel, je dobré nechat ho druhého dne.

Mohlo by Vás zajímat

Jablečný koláč s drobenkou
1. Z droždí, vlažného mléka a cukru připravíme kvásek. Z mouky, kvásku, cukru, soli, změklého másla a vajec vypracujeme těsto a necháme na teplém...
 · 00:20
Snadný borůvkový koláč pro náročné
Smícháme mouku s cukrem a špetkou soli. Používám mísu, do které se vejde pohodlně jedna ruka, protože s tou si při přípravě zpočátku vystačíme. D...
Tříbarevný koláč od Kajdy
1. Mouku smícháme s kakaem, cukrem a kypřícím práškem. Rozdrobíme do ní máslo a přidáme vejce a vodu. Na válu vypracujeme první těsto, které rozp...
Švestkový koláč s drobenkou
Postup přípravy: Utřeme tuk, vejce a cukr, přilejeme mléko, přidáme vanilkový cukr a mouku s pudinkem a práškem do pečiva, promícháme a rozetřeme...
 · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...