Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Koláče > Gerbeaud
 

Gerbeaud

Gerbeaud
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Časová náročnost
44 min.
Počet zobrazení
639x
Autor: neuveden

SUROVINY

Ingredience:
Těsto: 250 g másla nebo tuku
100 g cukru
600 g mouky
3 lžíce mléka
3 lžíce kysané smetany
2 žloutky
1 kostka droždí
Náplň:
250 g džemu (nejlépe meruňkového)
200 g práškového cukru (pokud je džem příliš sladký
cukr ubereme)
350 g mletých ořechů
100 ml Čokoládová poleva: mléka
100 g cukru
100 g margarínu
20 g kakaa

POSTUP

Postup přípravy: Do rozpuštěného másla přidáme cukr, žloutky, mouku a předem připravený kvásek (z mléka a droždí). Necháme vykynout. Potom přidáme smetanu a dobře vypracujeme. Těsto rozdělíme na 4 díly a necháme alespoň 0,5 hodiny kynout. Potom jeden díl rozválíme na velikost plechu a opatrně ho na něj přeložíme. Potřeme džemem a posypeme ořechy smíchanými s cukrem. Toto zopakujeme i s dalšími dvěma těsty. Na čtvrté těsto nedáváme ani džem, ani ořechy. Upečeme. Po vychladnutí koláč polejeme čokoládovou polevou a necháme několik hodin odstát.
Poleva: z mléka, kakaa a cukru uvaříme hustou hmotu. Po vychladnutí vmícháme margarín.

Poznámka: polevu podle receptu jsme ještě nezkoušeli. Koláč po vychladnutí polejeme čokoládou na vaření rozpuštěnou s tukem, příp. na ještě horký koláč se mohou poskládat kousky samotné čokolády, která za chvíli změkne a dá se lehce rozetřít. Koláč je velmi sytý. Je síce trochu pracnější, ale výsledek stojí za to.

Zdroj: časopis.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.