Jablečný koláč s jablky ve víně

0 hodnocení00:33
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Oloupaná jablka vaříme 5 minut v červeném víně a 250ml vody se skořicí, kardamonem a 30g cukru. Vychladlé scedíme a šťávu zachytíme. Troubu předehřejeme na 175 stupňů. Máslo, marcipán, cukr, sůl a vejce ušleháme do pěny. Přimícháme mouku s kypřícím práškem. Vymažeme formu a naplníme jí těstem. Do jablek uděláme zářezy a poskládáme je na těsto. Pečeme asi 40 minut. Želatinu dáme nabobnat do studené vody. Rozehřejeme zachycenou šťávu s moučkovým cukrem a rozpustíme v ní vymačkanou želatinu. Dáme vychladnout a jablka potřeme. Necháme ztuhnout.

Mohlo by Vás zajímat

Jablečný koláč s drobenkou
1. Z droždí, vlažného mléka a cukru připravíme kvásek. Z mouky, kvásku, cukru, soli, změklého másla a vajec vypracujeme těsto a necháme na teplém...
 · 00:20
Snadný borůvkový koláč pro náročné
Smícháme mouku s cukrem a špetkou soli. Používám mísu, do které se vejde pohodlně jedna ruka, protože s tou si při přípravě zpočátku vystačíme. D...
Tříbarevný koláč od Kajdy
1. Mouku smícháme s kakaem, cukrem a kypřícím práškem. Rozdrobíme do ní máslo a přidáme vejce a vodu. Na válu vypracujeme první těsto, které rozp...
Švestkový koláč s drobenkou
Postup přípravy: Utřeme tuk, vejce a cukr, přilejeme mléko, přidáme vanilkový cukr a mouku s pudinkem a práškem do pečiva, promícháme a rozetřeme...
 · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...