Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Koláče > Jablko-makoví šneci
 

Jablko-makoví šneci

Jablko-makoví šneci
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Časová náročnost
20 min.
Počet zobrazení
977x
Autor: Maruš

SUROVINY

Tvarohové těsto
200 g tvarohu
6 lžic mléka
8 lžic oleje
1 vejce¦
špetku soli
100 g cukru
1 bal Vanilínového cukru Dr. Oetker
400 g hladké mouky
1 bal a 2 KL Kypřícího prášku do pečiva Dr. Oetker
Náplň
600 g jablek
50 g cukru
strouhanou citrónovou kůru
1 ks celé skořice
250 ml (0,25 I) vařící vody 250 g mletého máku 75 g rozměklého másla
2 lžíce medu 1 vejce
75 g rozinek
Poleva
150 175 g práškového cukru 6 lžic rumu

POSTUP

1 Pro náplň oloupeme jablka, rozčtvrtíme je, odstraníme jádřince a nakrájíme na hranolky. Spolu s cukrem, citrónovou kůrou a celou skořicí vložíme do vařící vody na 1 minutu, tak aby vše změklo, ale nerozvařilo se.
2. Hranolky jablek vyjmeme z jablečné tekutiny a necháme vychladnout. Do horké jablečné tekutiny vmícháme mák, máslo, med a vejce. Promícháme a přidáme ještě rozinky a mandlové aroma.
3. Pro tvarohovo - olejové těsto dáme do mísy tvaroh, mléko, olej, vejce, sůl, cukr a vanilínový cukr. Hněteme háky elektrického ručního šlehače na nejvyšší obrátky.
4. Mouku smícháme s vanilínovým cukrem, prosejeme, přidáme do mísy a mícháme šlehačem do hladkého těsta. Těsto rozválíme na plát 50 x 40 cm, potřeme směsí z máku a rovnoměrně rozdělíme i jablečné hranolky.
5. Těsto delší stranou srolujeme, ostrým nožem krájíme as 2 cm široké plátky. Šneky pokládáme na vymazaný plech. Dáme péct.
Elektrická: asi 200°C (předehřátá), horkovzdušná: asi 180°C (nepředehřátá), plynová: stupeň 4 (předehřátá)
Doba pečení: asi 15 - 20 minut
6. Pro polevu vymícháme práškový cukr a rum do husté masy, kterou potřeme šneky ihned po vytažení z trouby.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.