Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Koláče > Jablkový koláč s krémem (bezlepkový)
 

Jablkový koláč s krémem (bezlepkový)

Jablkový koláč s krémem (bezlepkový)
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Časová náročnost
1 min.
Počet zobrazení
2296x
Autor: neuveden

SUROVINY

Na koláč:
5 vajec (žloutky a bílky odděleně)
150 g cukru
0,25 l oleje
200 g Solamylu Dr.Oetker
2 bal Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
0,5 bal Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
citronová kůra podle chuti
čokoláda podle chuti (asi 1-2 PL)
špetka soli
tuk na vymazání formy
kokosová moučka na vysypání formy
moučkový cukr na posypání 250 g kukuřičné mouky polohrubé
1 kg jablek
110 g cukru
1 bal Skořicového cukru Dr.Oetker
0,5 KL mleté skořice
300 ml smetany na šlehání
tuhý tuk na vymazání formy
Na krém:
500 ml mléka
10 g Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
2 žloutky
60 g moučkového cukru
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
Na ozdobení:
1 bal Šlehačky v prášku Dr.Oetker
150 ml studeného mléka

POSTUP

1. Plech (cca 17 x 27 cm) dobře vymažeme tuhým tukem a rovnoměrně na něj nasypeme 150 g kukuřičné mouky. Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a smícháme s cukrem, skořicovým cukrem a skořicí. Jablka rovnoměrně poklademe na mouku. Nahoru nasypeme rovnoměrně zbylou kukuřičnou mouku a zalijeme smetanou. 2. Pečeme při teplotě cca 160 °C po dobu asi 60 minut. Po upečení necháme koláč vychladit, nejlépe v lednici. 3. Mezitím si připravíme krém: v mléku rozmícháme pudingový prášek a žloutky a krátce za stálého míchání směs povaříme. Stáhneme z plotny a vmícháme moučkový a vanilínový cukr. 4. Šlehačku v prášku ušleháme podle návodu na obalu se studeným mlékem. 5. Před servírováním přelijeme každou porci koláče vanilkovým krémem a ozdobíme šlehačkou. TIP: Doba pečení je přímo úměrná množství vody obsažené v jablkách. Čím později od sklizně jablek, tím kratší dobu potřebujeme na upečení koláče.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2017
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.