Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Koláče > Koláč Volské oko
 

Koláč Volské oko

Koláč Volské oko
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Náročnost
středně
obtížný
Počet zobrazení
1377x
Autor: neuveden

SUROVINY

Těsto:
150 g másla nebo Hery
150 g moučkového cukru
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
špetka soli
3 vejce (M)
300 g polohrubé mouky
2 rovné KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
2 PL mléka
Náplň:
2 bal Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
80 g cukru
750 ml mléka
500 g smetany ke šlehání / nebo měkkého tvarohu
700 g čerstvých nebo kompotovaných meruněk – půlky
2 bal Dort-želé čiré Dr.Oetker
50 g cukru
500 ml šťáva z meruněk doplněná vodou na

POSTUP

1. Z mléka, cukru a puding. Prášku uvaříme podle návodu puding (ale pouze z 0,75 l mléka), necháme vychladnout, tak aby se nevytvořil škraloup (překryjeme fólií nebo promícháváme) 2. Utřeme máslo s cukrem, van. cukrem, špetkou soli. Když je hmota kompaktní, přidáme vejce a třeme další 0,5 min. Toto smícháme postupně s prosátou mouku , kypř. práškem a mlékem. Těsto dáme na vymaštěný hlubší pečící plech (minimálně 38 x 28 cm) 3. Do vychladlého pudingu vmícháme ušlehanou šlehačku /event. tvaroh/ . Pudingovou směs napřeme na těsto. Meruňky necháme okapat, přičemž zachytíme šťávu, kterou doplníme vodou na 500 ml. Okapané ovoce poskládáme na puding oblou stranou nahoru. Dáme péct do předehřáté trouby: Horní / spodní ohřev cca 190 ° C Horký vzduch cca 170 ° C Plyn cca stup. 3 Doba pečení cca 40-50 min Po upečení necháme 10 min chladnout ve vypnuté otevřené troubě. 4. Dort-želé smícháme s cukrem a šťávou a připravíme dle návodu k použití. Přelijeme tím vychladlý koláč a necháme ztuhnout.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.