Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Kořenící směsi > Bazalka
 

Bazalka

Bazalka
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
1687x
Autor: neuveden

SUROVINY

Jako koření se používají čerstvé i sušené listy a výhonky.
Dávají se do polévek ( zeleninové, rajčatové, rybí ) a do omáček ( rajské ), dále je výborná k masům, drůbeži, zvěřině a rybám ( nejčastěji s rozmarýnem a šalvějí ), k sýrovým a vaječným pokrmům, velmi často se s ní dochucují těstoviny. Používá se rovněž
k nakládání zeleniny, aromatizuje octy a zálivky. Je nedílnou součástí pizzy a fazolí.

POSTUP

Při tepelné úpravě používáme častěji sušené a drcené koření. Jejími cnostmi jsou vlastnosti, které posilují srdeční a nervovou činnost, podporuje trávení a činnost ledvin. Uvítají ji ve svých jídelníčcích nemocní při žlučníkových, ledvinových dietách a dále při onemocnění srdce a cév.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.