Šalvěj

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

  • babské ucho je polokeř
  • šalvěj lékařská´´ původem ze Středomoří. Roste planě a pěstuje se v Evropě a jižní Asii i Severní Americe.Užívají se čerstvé i sušené listy a vrcholky natě s poupaty.

Postup

1 Obsahuje hořčiny, třísloviny, silici, hormony aj. látky, které mají antiseptické účinky, omezují pocení, ničí bakterie, podporují trávení a zlepšuje činnost jater a žlučníku.Používá se k přípravě polévek, všech druhů mas, ryb, zvěřiny, drůbeže, vnitřností, dává se do nádivek, paštik, marinád, dušené zeleniny, omáček, salátů, majonéz, do jídel vaječných i sýrových a ochucuje ocet a víno.

Mohlo by Vás zajímat

Pečená hlíva ústřičná
Troubu předehřejeme na 200°C. Hlívu očistíme, větší části rozdělíme na menší hlavičky a dáme do pekáčku. Přidáme neloupané stroužky česneku a cib...
 · 00:40 · 
Zelený aromatický olej
Čerstvě nasekané bylinky - estragon, routa, saturejka, šalvěj, tymián, yzop, medunka, dáme do oleje a zahřejeme na 80 stupňů, ochladíme a necháme...
Fazole s Těstovinami - pasta e fagioli
Fazole namočíme přes noc. Scedíme a dáme do tlakového hrnce, přidáme hodně vody, nakrájenou mrkev, rozmarýn, petržel, bazalku, šalvěj, česnek, na...
 · 
Fettucine nebo spaghetti s kuřecími vnitřnostmi - alle rigaglie
4 osoby: 300g těstovin, 500g kuřecích vnitřností, oliv.olej, cibuli, česnek, hodně petržele, rozmarýn, šalvěj, 4 lžíce nastrouhaného parmazánu, s...
 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...