Skořice

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

  • Pochází z Číny a Indie
  • pěstuje se v celém asijském tropickém pásmu. Získává se z kůry stále zelených stromů skořicovníků.Látky v ní obsažené podporují chuť k jídlu
  • zlepšují trávení a působí proti nadýmání.Celou skořici užíváme při zavařování
  • do pudinků
  • kompotů
  • punčů
  • svařeného vína
  • vánočního čaje a také v parfumerii.

Postup

1 Tradiční užití má v sladké kuchyni - do pečiva a cukrářských výrobků. V asijské kuchyni se užívá i při přípravě jídel z drůbeže a mas skopových i vepřových. Velmi chutná je ve špenátu a červeném zelí.

Mohlo by Vás zajímat

Grilovací směsi
Grilovací směsi K létu patří grilování masa, ryb, drůbeže a nebo různé druhy masa, které připravujeme jako špízy. Co je ale dobré a především ...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...