Bruselské králičí medailónky

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Potřeby: 600 g. králičího hřbetu bez kosti
  • hrst sušených švestek
  • rozinek 1 lžíce
  • hladké mouky 1 lžička
  • brusinek 1 lžíce
  • sůl
  • mletý pepř
  • tymián
  • g. slaniny 100
  • ml. Koňaku 50
  • g. másla 100
  • ml. Vína 100
  • worchester
  • sekaná petrželka

Postup

1 Postup: Z vykostěného a odblaněného králičího hřbetu nakrájíme medailónky, které mírně naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem a drceným tymiánem, pokapeme rozpuštěným máslem a necháme v chladu odležet. Mezitím si připravíme omáčku: Sušené švestky zbavíme pecek, nakrájíme nadrobno, zalijeme vínem, přisypeme rozinky a krátce povaříme, přidáme brusinky a odstavíme. Na rozpuštěném másle medailónky zprudka opečeme, přelijeme koňakem a odložíme. Do výpeku vložíme kostičky slaniny, orestujeme dozlatova, zaprášíme moukou a zalijeme vínem se švestkami. Několik minut povaříme, a až nám omáčka mírně zhoustne, dochutíme ji solí a worcestrem. Omáčku přelijeme na opečené maso a vše posypeme sekanou petrželkou. Podáváme s opečenými brambory.

Mohlo by Vás zajímat

Čína s ananasem a arašídy
1 Králičí maso nakrájíme na tenké nudličky. Z bíl­ků vyšleháme tuhý sníh, přidáme k němu mouku a trochu jej osolíme. Sníh promícháme s nakrájeným...
 · 00:50
Králík s provensálským kořením
Vykostěné a na kostičky nakrájené králičí maso, osolené a posypané kořením, orestujeme na oleji. Přidáme 2 dl vody a necháme dusit. Před podávání...
Králičí maso po čínsku
Vykostěného králíka pokrájíme na kostičky asi o straně 1cm. Na kostičky nakrájíme i cibuli a drobně i feferonky. Připravíme si marinádu ze sójové...
 · 
Králík dušený 1
Králičí kýty, plecka a hřbet osolíme, opaprikujeme, vložíme na zapěněnou cibulku, přidáme několik zrnek pepře, kousek másla a slaniny. Dusíme pod...
 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...