Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Králík > Čtvrtka králíka s bramborovou kaší
 

Čtvrtka králíka s bramborovou kaší

Čtvrtka králíka s bramborovou kaší
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
2035x
Autor: neuveden

SUROVINY

2 králičí zadní čtvrtky
100 g másla
200 g kořenové zeleniny krájené nadrobno
1 malá cibule nakrájená na kostičky
100 g slaniny
2 dl bílého vína
2 stroužky česneku
vývar z králičích zbytků
sůl
pepř
bobkový list
rozmarýn
Na bramborovou kaši:
600 g oloupaných brambor
100 g másla
2 lžíce smetany
1 svazek pažitky
1 lžička hrubě drceného černého pepře

POSTUP

1. Králíka rozdělíme na zadní kýty a hřbet. Hřbet podélně rozdělíme na 2 pečeně. Dobře očistíme a zbavíme blan. 2. Králičí kýty prošpikujeme , osolíme a opepříme. 3. Opečeme na másle ze všech stran dozlatova , vyjmeme a necháme v kastrole orestovat zeleninu dorůžova. 4. Zalijeme vínem , necháme odpařit a zalijeme vývarem .Vložíme králičí kýty a dusíme na mírném ohni až jsou kýty zcela měkké asi 1,5 hodiny. Králík musí být stále potopen. 5. Když je králík měkký necháme zchladnout v tekutině , tak aby se tuk usadil na povrchu. 6. Tuk sebereme a šťávu svaříme na množství potřebné na 4 porce. 7. Kýty zbavíme kostí a vrátíme do šťávy Bramborová kaše 1. brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, přecedíme a prolisujeme 2. prolisované brambory vrátíme do hrnce a necháme na mírném ohni trochu doschnout 3. potom přidáme máslo, smetanu a těsně před podáváním pepř a sekanou pažitku, kterou nešetříme Podávání: 1. Kýty opatrně prohřejeme. 2. Zatímco se kýty hřejí králičí hřbety rychle opečeme , aby byly uvnitř růžové.Každý hřbet rozkrojíme na 3 kusy 3. Na teplé talíře dáme 3 lžíce kaše a na každou z nich plátek kandovaného česneku a řez králičího hřbetu 4. Přidáme kýty (1 na porci) a podáváme
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2018
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.