Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Králík > Dušený králík na bylinkách
 

Dušený králík na bylinkách

Dušený králík na bylinkách
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
276x
Autor: neuveden

SUROVINY

1 králíka o váze asi 1,6 kg 0
125 bílého vína 3 lžíce bylinkového octa 0,5 lžičky muškátového květu 0
5 lžičky mletého hřebíčku 0,5 lžičky koriandru 1 lžičku sušeného kopru 0
5 l podmáslí 750 g růžičkové kapusty sůl 250 g cibule 3 lžíce přepuštěného másla pepř 1 lžičku sušeného tymiánu 0,5 l vývaru z kostky 2 kyselejší jablka 0
5 sklenice brusinek

POSTUP

1) Králíka rozdělíme na kousky, opláchneme a osušíme. Svaříme víno, ocet, muškát, hřebíček, koriandr a kopr. Necháme vychladnout a vmícháme podmáslí. Králíka dáme do mísy, zalijeme směsí a necháme 24 hodin marinovat. Během této doby maso několikrát obrátíme. 2) Kapustu očistíme, opereme a v osolené vodě asi 5 minut povaříme. Necháme okapat. Maso vyndáme z marinády a také dáme okapat. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kousky. V hrnci rozehřejeme máslo a kousky králíka na něm opečeme. Okořeníme solí, pepřem a tymiánem. Přidáme cibuli, krátce osmahneme a zalijeme vývarem. Přikryjeme poklicí a v předehřáté troubě (200 °C) maso zhruba 1 hodinu dusíme. 3) Jablka rozčtvrtíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kousky. V polovině dušení přidáme k masu kapustičky a jablka a dodusíme společně. Brusinky necháme okapat a šťávu zachytíme do misky. 4) Hotového králíka dochutíme solí, pepřem a brusinkovou šťávou. Podáváme posypané brusinkami.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.