Dušený králík

Dušený králík
0 hodnocení01:30
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • kuchyňsky opracovaného králíka o váze kolem 1,4 kg 1
  • středně velké cibule 3
  • středně velkých rajčat 8
  • stroužky česneku 2
  • dlouhou červenou feferonku 1
  • oleje 4 lžíce
  • sůl
  • bílý pepř
  • bílého vína 0,25 l
  • snítky čerstvé šalvěje nebo 1 lžičku sušené 3

Postup

1 1. Králíka omyjeme, osušíme a rozdělíme na
2 a kousků. Rajčata omyje­me a rozčtvrtíme. Cibule oloupeme a nakrájíme na špalíky. Česnek oloupe­me a usekáme najemno. Feferonku očistíme, omy­jeme, osušíme a pokrájí­me na tenké kroužky.
3 2. V hlubším pekáčku roz­pálíme olej a maso na něm ze všech stran ope­čeme. Osolíme a opepří­me, přidáme rajčata, ci­buli, česnek a feferonku. Podlijeme 0,125 I bílého vína 0,125 l vo­dy, přikryjeme poklicí a necháme asi 1 hodinu dusit.
4 3. Po 30 minutách dušení přilijeme zbývající víno a přidáme snítky šalvěje. Hotový pokrm ochutíme solí, pepřem a podáváme s bílým chlebem.

Mohlo by Vás zajímat

Králík jedna báseň
Mladého králíka naporcujeme na menší kousky, vložíme do pekáče, posypeme nastrouhanou zeleninou, osolíme, opepříme a zalíjeme šlehačkou. Přikryje...
 · 
Králík na rajčatech
Na slanině osmahneme osolené kousky masa poprášené moukou. Přidáme cibuli a po chvíli nakrájená rajčata, rozkrájený česnek a dusíme do změknutí ....
Čína s ananasem a arašídy
1 Králičí maso nakrájíme na tenké nudličky. Z bíl­ků vyšleháme tuhý sníh, přidáme k němu mouku a trochu jej osolíme. Sníh promícháme s nakrájeným...
 · 00:50
Králík s provensálským kořením
Vykostěné a na kostičky nakrájené králičí maso, osolené a posypané kořením, orestujeme na oleji. Přidáme 2 dl vody a necháme dusit. Před podávání...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...