Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Králík > Italský králík ¨coniglio al Vino e Rosmarino¨
 

Italský králík ¨coniglio al Vino e Rosmarino¨

Italský králík ¨coniglio al Vino e Rosmarino¨
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
1761x
Autor: neuveden

SUROVINY

1 králík, asi 1,8-2 kg
4 lžíce olivového oleje
1 střední pórek, asi (350g), nakrájený na plátky
2 stonky řapíkatého celeru, posekaného
3 stroužky česneku, utřeného
0,25 hrnku (35g) mouky
2,5 hrnku (625ml) kuřecího vývaru
0,5 hrnku (125ml) suchého, bílého vína
1 lžice čerstvého rozmarýnu, nebo 0,25 lžíce usušeného
200 g hub, nejlépe lesních, nebo žampionů
2 střední (240g) cukety, na plátky nakrájené
1 lžice čerstvé zelené petrželky

POSTUP

Očistit králíka a nakrájet ho na porce (8-10). Rozehřát olej na pánvi a osmažit králíka po částech na šech stranách do hněda. Vyjmout a osušit na papírovém ubrousku. Do stejné pánve přidat celer, pórek, česnek a smažit za stálého míchání, až je pórek měkký.

Přidat mouku a míchat, až je směs suchá. Sundat z ohně a postupně přilévat vývar a víno. Vrátit na oheň, míchat, až směs vaří a zhoustne. Vrátit králíka do pánve, přidat rozmarýn, přikrýt a dusit po 1,5hodiny., nebo až je králík měkký.

Přidat zeleninu a přikryté dusit dalších 20min., až je zelenina měkká. Přidat petrželku.

Podávat horké, ozdobené snítkou rozmarýnu, nebo petrželky.

P.S.: Recept se může připravit den nebo dva dopředu a může se také zmrazit.

Doporučená příloha:
Široké nudle a miska černých oliv.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.