Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Králík > Králičí hřbet s pomerančovou omáčkou
 

Králičí hřbet s pomerančovou omáčkou

Králičí hřbet s pomerančovou omáčkou
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Časová náročnost
40 min.
Počet zobrazení
1321x
Autor: neuveden

SUROVINY

2 králičí hřbety
500 g) - (asi
sůl, pepř
1 lžíce oleje
1 lžíce másla
šťáva a kůra
1 chemicky - Z
neošetřeného
pomeranče
40 ml sherry medium
125 ml masového
vývaru
1 pomeranč - snítka tymiánu

POSTUP

1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Králičí hřbety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na oleji a másle zprudka opečeme.
2. Přidáme pomerančovou šťávu i kůru, sherry, masový vývar a snítku tymiánu. Přikryté dusíme v troubě asi 20 min.
3. Pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky. Maso vyjmeme ze šťávy a postavíme na teplé místo. Odstraníme tymián. Dílky pomeranče vlo­žíme do šťávy a trochu povaříme. Osolíme a opepříme.
4. Maso oddělíme od kosti a šikmo pokrájíme. Rozdělíme na talíře a pokapeme omáčkou. Jako příloha se hodí široké nudle nebo jiné těstoviny, ozdobené meduňkou.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.