Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Králík > Králičí ragú na žampionech
 

Králičí ragú na žampionech

Králičí ragú na žampionech
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
3365x
Autor: neuveden

SUROVINY

1 •
• 200 g čerstvých hub
20 (žampionů)•
40 •
• 100 ml bílého vína ,jogurtu
• 40 g hladké mouky
20 •
• sůl
Na bramborové placky:
600 •
1 vejce - • 150 g hladké mouky•
100 •

POSTUP

2. Králičí maso vložíme do zapékací misky, posypeme podušenými houbami a zalijeme jeme bílým vínem. Dusíme pod pokličkou asi 30 minut doměkka. Bílý jogurt dobře rozmícháme s hladkou mou­kou, nalijeme na králíka a krátce provaříme.
3. Mezitím si připravíme bramborové placky. Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka. Vodu slijeme a brambory necháme vy­chladnout. Studené brambo­ry oloupeme, prolisujeme ne­bo nastrouháme, posypeme hladkou moukou, osolíme a přidáme vejce. Zpracujeme vláčné těsto. S bramborovým těstem pracujeme rychle, pro­tože řídne. Z připraveného těsta vyválíme na pomočeném vale plát silný asi 5 mm a kulatým tvořítkem o prů­měru 6 cm vy krájíme koleč­ka, která smažíme v rozpále­ném oleji dozlatova.
4. Králičí maso podáváme s bramborovými plackami do­plněné zeleninovým salátem.
Králík má maso jemné, spí­še mdlé chuti, a hodí se proto k úpravě jemně kořeněných pokrmů (viz tento recept) či pečený se smetanovou omáč­kou. Znalci vína doporučují králičí pokrmy zapíjet víny bílými, středně silnými, na­příklad tramínem. 1 porce 3700 kJ/885 kcal.
1. Králičí předek omyjeme pod tekoucí vodou, rozdělíme na čtyři porce a osolíme. Más­lo utřeme s hořčicí do pěny a potřeme jednotlivé kousky králíka. Na pánvi rozehřeje­me olej a maso ze všech stran opečeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a necháme rozškvařit. Čerstvé houby,mohou být i žampiony,očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou, nakrájíme na plátky a vsypeme na rozškvařenou slaninu a krátce podusíme.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.