Lángoše
velmi snadné
Postup
1 Příprava:
2 Z droždia, cukru, mlieka a trochu vody urobíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Z múky, soli, smotany, kvásku a vody urobíme redšie cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka(trochu väčšieho, lebo po nakysnutí dosť zväčší svoj objem). Cesto vo vrecku vložíme do chladničky a necháme asi pól hodiny nakysnúť.
3 Zo sáčku odoberieme kúsok cesta a v ruke vyťahujeme do požadovaného tvaru a veľkosti a hneď smažíme na menšom množstve rozohriateho oleja.
4 Usmažené langoše potierame cesnakovou zmesou:
5 cesnak roztlačíme, pridáme soľ a vodu.
Mohlo by Vás zajímat
listové těsto rozválíme na vále na plát asi 5 mm silný. Potom z něj vykrojíme 12 koleček. Musí být o něco větší než kolečka sýra.
Plech vyložíme...
· 00:25 ·
Zpracovat, 5 hodin nechat uležet(kynout), vyválet na 1 cm a smažit.
Potírat olejem s česnekem.
· 00:50 ·
Příprava:
Nejprve si udělejte kvásek z droždí a mléka. Poté do něj přidejte ostatní přísady, smíchejte a nechte vykynout. Z vykynutého těsta odd...
· 00:45
Kváskem zaděláme těsto. Do skoro hotového těsta přidáme olej.
Dáme do mikrotenové tašky dolů do lednice (hodně nabyde!) do druhého dne.
P...
· 00:05
Komentáře