Lángoše

0 hodnocenívelmi snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • hladkej múky 0,5 kg
  • kyslá smotana 1
  • čajovej lyžičky soli 0,5
  • kocky droždia 0,5
  • čaj lyžička cukru 1
  • dcl mlieka 0,5
  • voda podľa potreby
  • olej na smaženie
  • cesnak
  • soľ
  • voda

Postup

1 Příprava:
2 Z droždia, cukru, mlieka a trochu vody urobíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Z múky, soli, smotany, kvásku a vody urobíme redšie cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka(trochu väčšieho, lebo po nakysnutí dosť zväčší svoj objem). Cesto vo vrecku vložíme do chladničky a necháme asi pól hodiny nakysnúť.
3 Zo sáčku odoberieme kúsok cesta a v ruke vyťahujeme do požadovaného tvaru a veľkosti a hneď smažíme na menšom množstve rozohriateho oleja.
4 Usmažené langoše potierame cesnakovou zmesou:
5 cesnak roztlačíme, pridáme soľ a vodu.

Mohlo by Vás zajímat

Tartaletky s kozím sýrem
listové těsto rozválíme na vále na plát asi 5 mm silný. Potom z něj vykrojíme 12 koleček. Musí být o něco větší než kolečka sýra. Plech vyložíme...
 · 00:25 · 
Langoše 3.
Zpracovat, 5 hodin nechat uležet(kynout), vyválet na 1 cm a smažit. Potírat olejem s česnekem.
 · 00:50 · 
Langoš i na uskladnění
Příprava: Nejprve si udělejte kvásek z droždí a mléka. Poté do něj přidejte ostatní přísady, smíchejte a nechte vykynout. Z vykynutého těsta odd...
 · 00:45
Langoše od slovenské babičky
Kváskem zaděláme těsto. Do skoro hotového těsta přidáme olej. Dáme do mikrotenové tašky dolů do lednice (hodně nabyde!) do druhého dne. P...
 · 00:05
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...