Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Luštěninové polévky > Bílé fazole jachni - Fasolia giachni
 

Bílé fazole jachni - Fasolia giachni

Bílé fazole jachni - Fasolia giachni
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
2
Počet zobrazení
1756x
Autor: neuveden

SUROVINY

2 hrnky (a 250 ml) bílých fazolí
1 cibule
3 stroužky česneku
4 zralá rajčata nebo 200 g rajčatového protlaku
naťová petržel hladká
čerstvý kopr
sůl
pepř
olivový olej

POSTUP

1. Přes noc fazole namočené ve studené vodě slijeme, zalijeme čerstvou vodou, přidáme sůl, 1 PL olivového oleje a přivedeme k varu, nepřikryté vaříme zprudka asi 10 minut, poté snížíme teplotu, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a vaříme pod pokličkou podle druhu fazolí asi 30 minut - fazole jsou téměř hotové, měkké.

2. V hlubší pánvi opečeme prolisovaný česnek na olivovém oleji, nesmí zhnědnout (zhořknout), přidáme oloupaná propasírovaná rajčata nebo rajský protlak, posekanou petrželku, kopr a scezené fazole, dle potřeby můžeme přidat horkou vodu, ve které se fazole vařily. Dusíme tak dlouho, až jsou fazole zcela měkké, všechna voda se vyvaří a vznikne hustá rajčatová omáčka. Na závěr ještě dochutíme event. solí a pepřem.

Jedná se v podstatě o variantu receptu Fasolia gigantes (Zapečené obří fazole v tomatě), připravuje se ale z klasických bílých fazolí dušením. V Řecku se fazole jachni podávají jako tzv. meze, předkrm. Dobrou chuť, kali orexi.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.