Jáhly se zelím

0 hodnocení00:40
Sdílet Označení

Suroviny

  • hlávkové zelí
  • sůl
  • máslo
  • mléko
  • tuk
  • sádlo
  • bůček
  • vepřové škvarky

Postup

1 1. Hlávkové zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme a dáme na máslo podusit. Potom je mírně podlijeme a dusíme téměř doměkka.
2 2. Jáhly uvaříme v osoleném mléce, smícháme se zelím a dáme do vymazaného pekáče do trouby zapéct.
3 3. Jáhly se namastí sádlem nebo na kostičky nakrájeným rozpáleným uzeným bůčkem, ale i vepřovými škvarky.

Mohlo by Vás zajímat

Pravý židovský šoulet
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Přidáme na kostky nakrájené lehce posolené hovězí a lehce osmahneme. Pak přidáme fazole a vše zalij...
Dušené černé fazole se slaninou
1 PL = 1 polévková lžíce 1 KL = 1 kávová lžička 1 hrnek = 250 ml Příprava: Fazole zalijte studenou vodou a nechte přes noc nabobtnat. Př...
 · 12:00 · 
Zapékaná pohanka
Pohanku zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme bobtnat. Mezitím si nakrájíme zeleninu na menší kousky. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a ze...
 · 12:00 ·  · 01:00 · 
Francouzská specialita - Garbure
Příprava: Fazole namočit do druhého dne. Slít je a propláchnout. Vložit je do hrnce se šunkou, nebo slaninou, špekem, zalít vše vodou, přidat bo...
 · 12:00 ·  · 01:00 ·  · 05:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...